De vraag die recruiters én sollicitanten elkaar zouden moeten stellen

De vraag die recruiters én sollicitanten elkaar zouden moeten stellen (maar waarschijnlijk niet doen)

“Ik ben iemand die absoluut het beste uit zichzelf kan halen dankzij mijn 9 tot 5 mentaliteit.”

Heb je ooit een brief gehad of geschreven met zo’n soort mededeling?

Waarschijnlijk niet.

Laszlo Bock is een hoge HR-pief bij Google. Zijn passie (volgens zijn twitter-profiel): make work suck less. Onder de hoede van Bock is onder Googlers onderzoek gedaan dat belangrijke inzichten oplevert voor zowel recruiters als sollicitanten. Onder andere over work-life balance. Nu staat ‘werk-privé balans’ als concept best ter discussie. De Zwitserse filosoof Alain de Botton heeft internet-meme faam gekregen met zijn uitspraak:

“ There is no such thing as a work-life balance.
Everything worth fighting for unbalances your life.”

En de Australiër Nigel Marsh besteedt zijn hilarische TED-praatje aan het beschrijven van zijn ideale (en schier onbereikbare) work-life balance. Work-life balance gaat in mijn opinie over de balans tussen inspanning en ontspanning. Een balans die – zoals we zullen zien – niet bij iedereen hetzelfde is.

Iedere atleet kan je vertellen dat trainingsarbeid die niet wordt opgevolgd door een periode van rust gelijk staat aan tijd- en energieverspilling. Hetzelfde geldt voor normale stervelingen zoals jij en ik. Rust en ontspanning zijn belangrijke randvoorwaarden voor het leveren van prestaties – op het werk, bij het sporten, in je side-business enzovoorts.

Sollicitanten zullen echter niet snel aangeven dat de balans tussen inspanning en ontspanning of tussen werk en niet-werk essentieel voor ze is. En de meeste werkgevers of recruiters zullen niet aangeven dat de baan waarvoor ze werven een echte 9-5 job is (check deze uitzondering). Terug naar Laszlo Bock en zijn onderzoek onder de Googlemedewerkers. Het onderzoek laat zien dat – wat betreft work-life balance – Googlers zich ergens op onderstaande continuüm bevinden.

Segmentators zijn medewerkers die in staat zijn om een duidelijke grens te trekken tussen werk en privé – hun leven bestaat uit twee duidelijk afgescheiden segmenten.

Integrators zijn medewerkers waarbij werk en privé veel meer in elkaar overvloeien. Dat betekent bijvoorbeeld je mail wegwerken als de kids naar bed zijn – maar ook ’s ochtends later beginnen omdat je diezelfde kids eerst op je gemak naar school brengt.

Bij Google (let op: hoogopgeleide en relatief jonge populatie) is bijna een derde van de medewerkers een segmentator. Maar nu komt de echte clou: van de bijna 70% van de medewerkers die aangeven dat ze werk en privé in hoge mate integreren (de integrators), geeft het grootste deel aan dat ze eigenlijk veel liever een segmentator zouden zijn.

Bijna één op de twee medewerkers laat werk en privé door elkaar lopen, maar zou liever een duidelijke grens trekken – de WANNABE SEGMENTATORS!

integrator of segmentator


Dat maakt het relevant om nieuwe kandidaten voor de job te vragen hoe zij hun work-life balance zien. Functioneert de kandidaat het beste als ze een super strakke grens trekt – op kantoor de deur achter zich dichttrekken en de boel wacht maar tot morgenochtend? Of is de kandidaat iemand dat het prettig vindt om gedurende de dag te laveren tussen werk en privé, iemand die werkt in korte sprints – in plaats van acht uur aan één stuk.

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en vraagt de recruiter niet na hoe jij je dag het liefst indeelt – of en hoe belangrijk work-life balance voor je is? Bereid dan zelf iets voor. Vraag hoe binnen het bedrijf gewerkt wordt – wat de cultuur en de normen rondom work-life balance zijn. Past het niet bij je? Zoek dan verder. Jij en je potentiële werkgever hebben wat dat betreft hetzelfde belang: dat jij in staat bent om op je best te zijn in een (werk) cultuur die bij jou past.

Meer lezen over het onderzoek bij Google? In dit artikel in de Harvard Business Review staan de highlights.

Laszlo Bock heeft een boek geschreven dat zeker ook de moeite waard is: De Toekomst Van Werk

Luc Renierkens, manager van Het Rughuis Sittard-Geleen. Meer info: www.hetrughuis.nl

  • author's avatar

    Door: Luc Renierkens

    Manager van Het Rughuis Sittard-Geleen.

    Meer info: www.hetrughuis.nl

  • author's avatar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *